دوربین های کنترل سرعت چگونه کار می کنند؟

دوربین های کنترل سرعت

سالانه انسان های زیادی در تصادفات و حوادث جاده ای فوت می کنند یا آسیب می بینند. دوربین هایی که در آن ها مدیریت سرعت با استفاده از دوربین های کنترل سرعت انجام می گیرد، می توانند نقش موثری در کاهش تصادفات و آسیب های جاده ای داشته باشند.

مدیریت سرعت با استفاده از دوربین های کنترل سرعت

قانون گذاران محدودیت هایی را برای سرعت بر اساس نوع جاده و نوع خودرو (سبک و سنگین) اعمال می کنند. دوربین هایی که سرعت جاده را اندازه می گیرند می توانند ثابت، متحرک و یا قابل حمل باشند. دوربین هایی که به منظور کنترل سرعت نصب می شوند، می توانند در کنترل سرعت خودروها در آن محدوده ی مورد نظر موثر واقع شوند.

دوربین های کنترل سرعت چگونه کار می کنند؟

اندازه گیری سرعت با استفاده از پلاک خوان

برای بررسی دوربین های کنترل سرعت دو مقدار سرعت نقطه ای و سرعت متوسط را بررسی می کنیم:

اندازه گیری سرعت لحظه ای

دوربین های کنترل سرعت می توانند، سرعت خودرو ها را در مکان های اندازه گیری کنند. دوربین ها می توانند از تکنیک های متفاوت مانند لیزر، رادار، تحلیل ویدئو و روش های دیگر برای اندازه گیری سرعت استفاده کنند.

اشکال استفاده از این روش برای اندازه گیری سرعت خودروها این است که رانندگان خودرو بعد از مدتی متوجه مکان قرارگیری دوربین می شوند و سعی می کنند از قسمتی رانندگی کننده که دوربین آن را نبیند  و یا اینکه به محض قرار گرفتند در مقابل دوربین سرعت خود را کاهش می دهند.  در نتیجه تخلفی برای آن ثبت نمی شود. در نتیجه هدف اصلی استفاده از دوربین های ثبت سرعت که جلوگیری از کاهش تصادفات جاده ای بود نادیده گرفته می شود.

استفاده از دوربین های کنترل سرعت ثابت، متحرک و قابل هم همگی می توانند مفید باشند. می تواند از دوربین های ثابت در نقاطی که بسیار خطرناک هستند و از نوع متحرک و قابل حمل در مکان های دیگر به منظور پایبندی رانندگان به قوانین استفاده کرد.

اندازه گیری سرعت متوسط

سیستم‌ هایی که میانگین سرعت را در بخش‌های جاده‌ای طولانی‌ تر و یا مناطق خطرناک مانند تونل ها و پل ها اندازه‌گیری می‌ کنند، مانع از رانندگی با سرعت بالا پس از عبور از دوربین، می شوند.

روش اندازه گیری سرعت متوسط به این صورت است که شماره ی پلاک خودرو به همراه زمان عبور خودرو از مقابل دوربین به محض ورود به جاده ی مورد نظر ثبت می شود. در انتهای جاده نیز پلاک و زمان ثبت می شود و سرعت متوسط خودرو محاسبه می شود.  با داشتن زمان و مسافت می توان سرعت متوسط خودروی مورد نظر را ثبت نمود. نکته ای که این وجود دارد، این است که دوربین ها نیازی به قابلیت محاسبه ی سرعت ندارند. تنها نیاز است که زمان عبور خودرو را در انتها و ابتدای ثبت نمایند. مزیت این روش این است که سرعت تنها در یک نقطه محاسبه نمی شود و در یک مسیر مشخص سرعت مشخص می گردد.

در نتیجه داشتن تنها یک نرم افزار پلاک خوان برای محاسبه ی سرعت خودروها کافی است.

کاربردهای دیگر دوربین های کنترل ترافیک

علاوه بر این، داده‌ های ارایه‌ شده توسط دوربین‌ های کنترل ترافیک هوشمند برای ترافیک و آمار استفاده از جاده، ارزشمند هستند. تجزیه و تحلیل داده‌ های آماری پایه و اساس کنترل ترایفک ترافیک در شهرهای هوشمند هستند. بهینه سازی جریان ترافیک یکی از اهداف شهرهای هوشمند است که می تواند توسط این دوربین ها محقق شوند.

2 دیدگاه برای “دوربین های کنترل سرعت چگونه کار می کنند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *