منظور از خودروهای متصل به هم چیست و چه کاربردی دارند؟

خودروهای متصل

یک خودروی متصل (connected vehicle)، خودرویی است که می تواند از طریق شبکه ی بی سیم به دیگر ابزارهای نزدیک خود متصل شود. خودروهای متصل عامل مهمی در پیشرفت اینترنت اشیا (IoT) هستند. ضبط پخش صدا در داخل خودرو که به گوشی راننده متصل است و یا اتصال خودرو با خودروهای نزدیک به خود در جاده و خیابان نمونه هایی از خودروهای متصل هستند.

در دنیای اینترنت اشیا که همه ی چیزها به هم متصل هستند حتی خودروهای داخل خیابان، بحث امنیت و هوشمند شدن آن مهم است. خودروهای داخل خیابان و جاده ها با اتصال به هم می توانند به هوشمند شدن ترافیک و تامین امنیت کمک کنند.

یکی از کاربردهای اولیه IoT در امنیت خودروها است، خودروهای که با هم و با خیابان و جاده و دیگر اجزای آن ارتباط دارند و همین اتصال به جلوگیری از تصادفات جاده ای و مسیریابی بهتر کمک می کند.

خودروهای متصل به هم چگونه کار می کنند؟

وسایل نقلیه متصل به هم

خودروها با اتصال به شبکه ی بی سیم می توانند با دیگر وسایل نقلیه مانند اتوبوس، کامیون، قطار و… و زیرساخت های موجود در شبکه ارتباط برقرار کنند. خودروها با این اتصال، اطلاعات خود را با دیگر وسایل و تجهیزات موجود در شبکه به اشتراک می گذارند. همچنین اطلاعات دیگر اجزای موجود در شبکه را دریافت می کنند. در نتیجه می توانند با امنیت بیشتری در جاده حرکت کنند.

اگر علایم هشداری در جاده باشد، مثلا محلی که کارگران در آن مشغول به کار هستند و یا مکانی که مدرسه ای در آن وجود دارد و احتمال عبور و مرور بچه ها در آن زیاد باشد، هشدارهایی پیش از ورود به منطقه به خودرو ارسال می گردد.

نمونه های واقعی از کاربرد خودروهای متصل به هم در اینترنت اشیا

امروزه با پیشرفت هایی که در زمینه های شبکه های ارتباطی صورت گرفته است، خودروها با اتصال به این شبکه های سریع و هوشمند می توانند از قابلیت هایی مانند زیر استفاده کنند:

  • برنامه ریزی برای مسیر با توجه به شرایط جاده و ترافیک
  • پیشنهاد مسیری بهتر برای کاهش حجم ترافیک در یک مسیر خاص
  • مطلع ساختن راننده از مسیرهایی که در آن تصادف رخ داده است
  • مطلع کردن راننده از اینکه مسیر را اشتباه رفته است.
  • ترمز وسیله ی نقلیه برای جلوگیری از تصادف
  • کنترل خودکار یا نیمه خودکار اتومبیل و تحقق خودروهای خودران

GPS نمونه ای از این فناوری است که به مسیریابی بهتر و همچنین مشخص نمودن مسیرهایی که ترافیک در آن ها حجم بالایی دارد، کمک می کند. با بکارگیری این فناوری در کنار فناوری اتصال بی سیم، قابلیت های مختلفی در اختیار فناوری خودروهای متصل به هم قرار می گیرد.

آیا ۵G، فناوری خودروهای متصل به هم را تحت تاثیر قرار می دهد؟

تاثیر 5G بر خودروی متصل به هم

به زودی وسایل نقلیه به گیرنده ها و فرستند های ۵G متصل خواهند شد و مطمئنا تبادل اطلاعات بین آن ها با سرعت بیشتر و بلادرنگ انجام خواهد شد.

به عنوان مثال دو خودرو را در نظر بگیرید که در جهت مخالف یکدیگر از مجاورت هم عبور می کنند، آن ها می توانند اطلاعات مکانی که در آن بوده اند را با هم تبادل کنند. یا اینکه موقعیت خود را به یکدیگر ارسال کنند. همین امر از تصادف آن ها جلوگیری می کند زیرا هر خودرویی مکان و موقعیت خودروی دیگر را می داند.

خودرو می تواند با دیگر اجزای موجود در شبکه نیز تبادل اطلاعات کند. این تبادل به خودرو برای یافتن پارکینگ ها، مراکز خرید، ترافیک ها و موارد این چنینی کمک می کند.

اتومبیل های خودران می توانند در بزرگراه و جاده هایی که موانع مختلفی در آن ها وجود ندارد، رانندگی کنند. اما در شهرهایی که موانع و ازدحام وجود دارد، رانندگی دشوار است. با قابلیت هایی مانند سرعت بالا و تاخیر پایین در شبکه های ۵G و همچنین وجود دوربین ها و سنسورهای بیشتر، خودران ها می توانند در مکان های شلوغ و پر مانع نیز مسیر خود را پیدا کنند.

وسیله ی نقلیه ی متصل برای اتصال به گوشی هوشمند راننده یا مسافر نیز طراحی شده است تا بتوانند فرایند مسیریابی و پخش موسیقی با کارایی بهتری انجام شود.

  • برای مثال خودروی متصل می توانند از طریق گوشی هوشمند خاموش یا روشن شود.
  • همچنین خودرو می تواند اطلاعاتی مانند میزان روغن خودرو را نیز اندازه بگیرد و اطلاعات مربوط به آن را به اشتراک گذارد.
  • در خودروهایی که دزدیده شده اند، مکان خودرو گزارش داده می شود.

ستون اصلی ارتباطات در وسایل نقلیه ی متصل چیست؟

خودروهای متصل

زیرساختی که برای شهرهای هوشمند و سیستم حمل و نقل هوشمند مهیا شده، می تواند به خودروهای متصل کمک کند تا به حداکثر کارای خود برسند. امروزه چنین زیرساخت هایی مجهز به سنسورها، دوربین ها و تگ های RFID هستند تا خیابان ها و چهارراه ها را نظارت کنند، ترافیک را شناسایی کنند و ترافیک را به مسیر دیگری هدایت می کنند. همچنین این تجهیزات به یافتن مسافت بین مبدا و مقصد کمک می نمایند. در نتیجه امنیت بیشتری برای پیاده ها و دوچرخه سواران تامین می شود. اگر تصادفی در چنین شهرهای رخ دهد، به دلیل ازدحام کمتر و مدیریت بهتر، کمک رسانی سریع تر انجام می شود.

به همراه پیشرفت شبکه های ارتباطی و توانایی های هوش مصنوعی، قابلیت سیستم های مدیریت ترافیک نیز پیشرفت می کند. برای مثال در آینده آن ها قادر خواهند بود با استفاده از داده های گذشته، احتمال ترافیک را پیش از وقوع آن تشخیص دهند.

پلاک خوان نیز یکی دیگر از فناوری هایی است که می تواند در اینترنت اشیا به کار گرفته شود و کنترل تردد خودروها را به صورت هوشمند و بدون نیروی انسانی انجام دهد. در نتیجه خودروها می توانند در مکان های مختلف براحتی تردد داشته باشند و پلاک خوان آن ها را کنترل می کند. سیستم مدیریت پارکینگ یکی از نمونه های بکارگیری پلاک خوان است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *