دوربین های نظارتی

دوربین های نظارتی

دوربین های نظارتی یکی از پیشرفته ترین و شناخته شده ترین دوربین هایی هستند که برای نظارت استفاده می شوند. این دوربین ها توسط سازمان ها و ارگان های مختلف به منظور کنترل تردد و نظارت بر عبور و مرور انسان ها و خودروها مورد استفاده قرار می گیرند.

فناوری موجود در دوربین ها روز به روز در حال پیشرفت است و قابلیت های مختلفی به آن ها افزوده می شود. برخی از دوربین ها می توانند ویدئوهای ۳۶۰ درجه بگیرند. امروزه نیز مدل های مختلفی از دوربین ها توسعه یافته است که یک می توانند به سامانه تشخیص چهره یا پلاک خوان مجهز باشند.

البته به علت اینکه بسیاری از این دوربین ها قابلیت اتصال به اینترنت را دارند، احتمال مورد حمله قرار گرفتند توسط هکرها نیز وجود دارد.

انواع دوربین های نظارتی

در ادامه تعدادی از انواع دوربین های نظارتی که شما ممکن است روزانه با آن ها مواجه شوید را بررسی می کنیم.

دوربین های بولت (bullet)

دوربین های نظارتی برای تشخیص چهره

این دوربین ها اندازه ی کوچکی دارند و شبیه لوله هستند. تمام قسمت های دوربین در یک بسته ی استوانه ای شکل قرار دارند. این دوربین ها را در یک جهت قرار می دهند و در برخی از انواع این دوربین ها از نور مادون قرمز برای دید در شب استفاده می شود. دوربین های بولت هم در محیط های داخلی و هم فضای خارجی استفاده می شوند.

دوربین Dome

دوربین نظارتی برای کنترل تردد

این دوربین ها برای نظارت بر فضای داخلی استفاده می شوند و اغلب بر روی سقف نصب می گردند. طراحی این دوربین ها به صورتی است که کسی متوجه نمی شود که این دوربین ها در چه جهتی قرار دارند. دوربین های Dome دارای ویژگی های مختلفی هستند. برخی از این دوربین ها دارای نور مادون قرمز برای دید در شب، برخی در مقابل دستکاری مقاوم اند و برخی نیز varifocal  هستند که امکان تنظیم فاصله ی کانونی لنز دوربین را فراهم می کنند.

 دوربین PTZ (Pan Tilt Zoom)

دوربین های نظارتی برای پلاک خوان

اکثر دوربین های نظارتی به صورت ثابت هستند و فقط می توانند در یک جهت نظارت را انجام دهند. اما دوربین های PTZ  می توانند در جهت های مختلف حرکت کنند. مثلا یک فرد می تواند از راه دور این دوربین ها را کنترل کند و در صورت نیاز جهت دوربین را به سمت بالا، پایین، چپ و راست حرکت دهد و حتی امکان زوم کردن نیاز وجود دارد.

در این دوربین ها امکان اجرای یک الگوی نظارتی نیز وجود دارد. مثلا می توان تنظیم کرد که یک دوربین در طول روز و هر لحظه در چه جهتی باشد. سپس دوربین به صورت خودکار حرکات خود را انجام می دهد.

برج های نظارت سیار

دوربین بر روی برج

همه ی دوربین های نظارتی ثابت نیستند و برخی به صورت سیار و متحرک هستند. برخی از ارگان ها مانند پلیس و نیروی انتظامی از برج هایی با ارتفاع بلند که روی آن ها دوربین های PTZ نصب است، برای کنترل تردد استفاده می کنند. چنین سیستمی برای مکان هایی مانند مراکز خرید که تردد زیادی در آن ها وجود دارد، مناسبند.

دوربین های حرارتی

دوربین گرمایی

اکثر دوربین ها تصاویر خود را در نور طبیعی یا مادون قرمز می گیرند. دوربین های حرارتی می توانند تصاویری از حرکت بدن انسان بگیرند که بر اساس دمای بدن آن ها است. ظاهر این دوربین ها قابل تشخیص نیست و مشابه دوربین های دیگر هستند. اما اگر نام برند تولید کننده ی دوربین های حرارتی روی دوربین باشد، می توانید از این طریق آن ها را تشخیص دهید.

دوربین های پلاک خوان خودکار

دوربین های نظارتی برای پلاک خوان

این دوربین ها، می توانند تصاویر پلاک خودرو را ضبط کنند و آن ها را پردازش کنند. با پردازش پلاک خودروها، حروف و اعداد پلاک خوانده می شوند. این دوربین ها هم می توانند ثابت باشند و روی چراغ راهنمایی، درب پارکینگ و یا دکل های تلفن نصب شوند. یا می توانند به صورت سیار روی خودروهای گشتی پلیس قرار بگیرند و کار پلاک خوانی را همراه با حرکت خودرو انجام دهند.

اشتراک گذاری اطلاعات

نظارت

دوربین های نظارتی می توانند، تصاویر خود را به صورت بلادرنگ بر روی بستر اینترنت به اشتراک بگذارند. در نتیجه اپراتورها می توانند آن ها را از را دور کنترل نماید. در برخی از دوربین ها نیز اشتراک گذاری انجام نمی شود. اما در برخی از کشورها، صاحبان این دوربین ها باید تصاویر خود را با پلیس به اشتراک گذارند. در این کشورها افرادی که صاحب دوربین هستند مشخصات دوربین خود و مکانی که دوربین در آنجا نصب شده را به پلیس گزارش می دهند.

مسائل دوربین های نظارتی

استفاده از دوربین های نظارتی هم اکنون فراگیر شده است. در کنار مسائل مربوط به حریم خصوصی، مسئله ی که در دوربین های نظارتی وجود دارد، هک شدن آن است. چون این دوربین ها از طریق شبکه ی اینترنت اطلاعات خود را ارسال می کنند، همواره این نگرانی وجود دارد که توسط هکرها مورد حمله قرار بگیرند و دیگر تصویری را نشان ندهند.

وقتی که دوربین های نظارتی به سیستم های تشخیص چهره نیز مجهز باشند، نگرانی های بیشتری در مورد حریم خصوصی و حقوق شهروندی به وجود می آید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *